Kaeldra Eresmoth
40 | Wampir - Ventrue | Hel
Wywiad
►Kim są/byli twoi rodzice?
Ojciec był losowym klientem matki, matka - uzależnioną od narkotyków kobietą lekkich obyczajów.
►Jak lubisz spędzać wolny czas?
Biegając, ćwicząc, najchętniej poza miastem. Czasem obserwując ludzi i szukając okazji do zaczepki.
►Co myślisz o innych rasach?
Nic - stosunek całkowicie neutralny. Nie miałam okazji przebywać w towarzystwie większości z nich dłużej niż chwilę.
►Do czego aspirujesz?
Do zostania mistrzem swojej profesji. Wiadomo, większy rozgłos - więcej pieniędzy (i możliwość zarobienia sobie listu gończego, ale kto by się tym przejmował).
►Co myślisz o wielkim wybuchu w Szarej Fortecy?
Nic. Nie obchodzą mnie szczególnie sprawy wagi państwowej... światowej? Ludzie giną wszędzie, a na umierającą biedotę nie zwraca się uwagi. Dlaczego miałoby się więc zwracać ją na ginących władców?
►Jaki masz stosunek do religii swego ludu? Jaki ma wpływ na twe życie?
Religia? A gdzie byli bogowie, gdy potrzebowałam pomocy?
►Gdzie się urodziłeś?
W miejscu, które omija się szerokim łukiem, albo w ogóle udaje się, że nie istnieje. Precyzując, były to obrzeża Croglin Grange, dzielnica biedoty.
►Czy masz jakieś ulubione miejsca?
Raczej nie. Ale czasem lubię posiedzieć w karczmie, gdzie jest największy przepływ informacji.
►Kim chciałeś być w młodości?
Księżniczką na białym koniu. Chciałam przeżyć. Nawet nie wiedziałam kim można być, gdy się dorośnie.
►Czy jakieś ważne wydarzenia miały wpływ na twoje życie?
*śmiech* Całe dzieciństwo. Obserwowanie zaćpanej matki spółkującej codziennie z innym mężczyzną. Zabójstwa, pobicia, lochy i dyby. Wreszcie śmierć matki. Chyba straciłam wtedy zdolność odczuwania przywiązania do innej osoby, na niczym i na nikim mi już nie zależało. Jakby zwolniono mnie z obowiązku - byłam wolna i mogłam wszystko.
►Czy pobierałeś jakieś nauki? Jeżeli tak, to gdzie? Kto cię uczył?
Uczył mnie wampir, który zabrał mnie z ulicy. Był wspaniałym łowcą. Polowaliśmy razem na... zwierzynę.
►Czy masz przedmiot o znaczeniu sentymentalnym?
Nie.
►Jaki jest twój stosunek do mocy i kryształów? Jaką rolę odgrywa w twoim życiu?
Nie miałam styczności z kryształami mocy, ale nie wiem czy chętnie znajdę się w ich pobliżu.
►Co myślisz o polityce swego ludu? Co byś zmienił?
Nie dbam o to. Żyję na granicy społeczeństwa. Nie wiem jaką mamy politykę.
►Czy masz jakiś szczególny stosunek do osób wysoko w hierarchii lub pewnych zawodów?
Nie lubię osób będących wysoko w hierarchii. Jeśli chodzi o zawody, mam uraz do dziwek. Zupełnie nie wiem dlaczego.
►Czy masz jakieś ulubione potrawy? Jakie?
Maślane bułeczki.
►Czy masz jakieś charakterystyczne powiedzonko?
Nie. Ale zawsze jestem charakterystycznie nieurocza.
Techniczne
►Czy zgadzasz się na wypadki postaci?
Tak
►Czy zgadzasz się na "ostre" Wtyki Mistrza Gry?
Tak
►Czy wyrażasz zgodę na śmiertelność postaci?
Tak
►Czy twoja postać może być wmieszana w sprawy Cieni?
Tak
►Czy twoja postać może być wmieszana w sprawy Gethów?
Tak
►Czy jeśli znikniesz/odejdziesz z gry, ta postać może trafić na Bazarek Postaci?
Nie