Raashtram PBF
Lyria Q163nkp
Raashtram PBF
Lyria Q163nkp
Witaj mój Panie
Jeśli tylko zapragniesz, świat Raashtram stoi przed Tobą otworem. Może zechcesz zostać mym Władcą? Nie obawiaj się, jeśli władza to nie to czego szukasz, to możesz przewodzić szlacheckiej rodzinie, prowadzić lokalny biznes, albo może... poszukasz miłości? Jeśli to za mało to mój brat próbuje imponować kobietom swymi wyczynami i przygodami, więc możesz jego wysłuchać.
Och... wybacz o Pani
Twa uroda onieśmiela nawet tak dzielnego rycerza, jak ja. Chcesz posłuchać o mych wyczynach? A może sama poszukujesz przygody? Moja siostra opowiada o spokojnym życiu poświęconym rodzinie i pracy, ale dla mnie życie to przygody! Odkrywanie nowych stworzeń, badanie każdego zakamarka Raashtram i świata poza nim! Walka z piratami, potworami i innymi stworami, które zagrażają tym ziemiom! Nie zwlekajmy dłużej, znalazłem już idealne miejsce na naszą wspólną przygodę.

Share

Lyria

Anonymous
GośćGość
PisanieTemat: Lyria  Lyria Empty07.05.15 22:37

Lyria

Zwierzar sokoła ~ Lykantropy

STAN CYWILNY:
Panna
Zawód:
Wędrowiec
Wzrost:
187cm
Grupa:
BRAK
Zamieszkuje:
Gdzie się nadarzy
Bogacz:
NIE
Wizerunek:
Alexandra Daddario
Charakter:
Jest osobą o niezłomnym charakterze, bardzo trudno zmienić ją i jej przekonania. Została obdarzona nietuzinkową wyobraźnią, przez co często w zamyśleniu odlatuje w sobie tylko znane miejsca. Woli wszystko robić sama. Jest inteligentna i bystra, często gdy zobaczy jak ktoś wykonuje jakąś czynność, to mimowolnie delikatnie naśladuje jego ruchy, przez co szybko się uczy. Ma silną wolę , gdy coś postanowi tak będzie. Przez to, że sporo czasu spędziła w odosobnieniu, jest nieufna – zaprzyjaźni się z kimś dopiero, gdy nabierze pewności, że ta osoba jest przyjacielem – lecz, gdy się o tym przekona, bardzo dba o przyjaźń.
Umiejętności:
Umiejętności nabyte:
- wytrwałość
- doskonały wzrok
- sztuka przetrwania w dziczy
- szybki strzał
- spostrzegawczość
- czujność

Umiejętności rasowe:
- tropienie
- zwiększona percepcja
- znajomość natury
- przemiana w sokoła wędrownego
Moce:
BRAK
Aparycja:
Jest dziewczyną o jasnej karnacji i delikatnych rysach. Wysoka i szczupła, lecz i nie brak jej kobiecych kształtów. Przed jej intensywnie błękitnymi oczami nic nie umknie, jednak często chowa się za ścianą długich, ciemnobrązowych włosów.
Pod zwierzęca postacią wygląda jak zwykły sokół wędrowny (dł. ciała 47cm, roz. skrzydeł 141cm).

Biografia:
Lyrią od najmłodszych lat zajmowała się stara, poczciwa wdowa Erlin, zielarka. To dzięki niej dziewczyna od dziecka miała kontakt z najróżniejszymi ziołami i naparami. Żyły spokojnie niedaleko Metropolis bez większych emocji, przez co Lyria długo nie wiedziała, że jest zwierzarem. Dopiero, gdy jej ukochana opiekunka zmarła dziewczyna przemieniła się w sokoła i wyleciała przez uchylone drzwi.
Przez długi czas żyła w zwierzęcej powłoce kierowana instynktem. Otrząsnęła się dopiero, gdy zaatakowana przez nieznane jej stworzenie, otarła się o śmierć. Od tamtej pory nie przepadała za zwierzęcą częścią siebie i unikała wszystkiego co mogłoby ją przemienić. Wybrała więc życie samotne z dala od innych. Wykorzystując wiedzę o roślinach wpojoną jej przez Erlin żyła między koronami drzew.
Jednak od jakiegoś czasu wyczuwa obawę innych ptaków przed czymś, chociaż do końca nie wie przed czym. Postanowiła opuścić swój skrawek puszczy i wrócić do życia w społeczeństwie. Może nawet dowie się czegoś o swoich rodzicach, o których Erlin nic nie chciała mówić.
Dodatkowe Informacje:
- w każdym ptaku wielkości gołębia (lub nieco mniejszym) widzi potencjalny obiad
- lubi nasłuchiwać szumu drzew i czuć wiatr muskający jej twarz
- woli obserwować padający deszcz z jakiegoś suchego miejsca
- często jest zamyślona
- woli zwykły drewniany łuk i strzały od najlepszej białej broni
- lubi poznawać nowe rzeczy i miejsca

Ostatnio zmieniony przez Lyria dnia 08.05.15 9:35, w całości zmieniany 4 razy
Eleanor Hartley
Eleanor HartleyTruposz ~ Duch
Liczba postów : 113
PisanieTemat: Re: Lyria  Lyria Empty07.05.15 23:38

Niestety, ale smoków nie można ;c
Główna dowodząca (Althea) chce się nimi zająć później na fabule i teraz tematu smoka się nie trzymamy. Póki co jest to jakieś mityczne zwierze znane co najwyżej z legend i opowieści ;3
Także prosiłabym o wybranie zwierzara innego stworzenia I love you
Eleanor Hartley
Eleanor HartleyTruposz ~ Duch
Liczba postów : 113
PisanieTemat: Re: Lyria  Lyria Empty09.05.15 20:29

Przepraszam, że tak późno, ale nie zauważyłam, że karta już gotowa.
Ogólnie wszystko jest okej, tylko brakuje kilku cech na początku charakteru wymienionych po przecinku. Tak więc ogólnie akceptuję, tylko przeniosę temat jak dopiszesz te cechy c;
Sponsored content
PisanieTemat: Re: Lyria  Lyria Empty

Lyria

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry
Strona 1 z 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Raashtram PBF :: Offtop :: Gospoda :: Archiwum Postaci-

Forum Raashtram nazwę ma ku czci Flamberga,
jest jednak autorskim dziełem twórców forum.
Zawartość Raashtram należy do twórców i graczy,
z kolei większość grafik, kodów itp. nie jest naszego autorstwa.